Nieuws

Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken per 1 januari 2020

Alle eenmanszaken hebben een brief met een nieuw btw-identificatienummer ontvangen van de Belastingdienst. Hebt u een eenmanszaak? Dan gebruikt u dit nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020 bij al uw contacten met klanten of leveranciers. U moet het vermelden op uw facturen en website. Check of u alles op orde heeft via deze link van de belastingdienst.

Verenigingen van Eigenaren (VvE)

Verenigingen van Eigenaren zijn verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Een groot deel van de VvE’s heeft dit nog niet gedaan. Formeel riskeren zij een boete. Deze kan oplopen tot ruim € 16.000. Reden om dit snel in orde te maken.

Handelsregisternummer op alle schriftelijke uitingen inclusief e-mail
Ondernemingen die in het Handelsregister staan ingeschreven, zijn verplicht het Handelsregisternummer te vermelden op alle uitgaande brieven, orders, facturen, offertes en andere schriftelijke uitingen. Die verplichting geldt nu ook voor de website en zakelijke e-mails. BV’s en NV’s moeten als extra verplichting hun volledige naam en statutaire zetel op hun website vermelden.

Backup maken
Vergeet niet om geregeld, vooral als u veel op de pc hebt gedaan, een backup te maken van uw belangrijke bestanden. Gebleken is namelijk dat veel mensen dit niet doen. Denk aan de gevolgen van een computercrash, stroomuitval, diefstal, brand of beschadiging. Op een usb-stick maakt u al goedkoop een backup. Nog beter is om ook een kopie buiten het pand te bewaren. 

Benzinebonnen
De benzinebon die u bij een tankstation krijgt is niet voldoende om voor btw aftrek in aanmerking te komen. Het is belangrijk om de brandstof via een factuur op naam berekend te krijgen, of anders te betalen met een zakelijke bankpas (pin of creditcard). Contante betaling is daarom af te raden.